Tarieven

Hoendermis juristen behartigt de belangen van zijn particuliere en zakelijke cliënten op een efficiënte en professionele manier. Dit houdt in dat er over alle stappen in een procedure overleg wordt gevoerd, vaak per email of telefoon. Hoendermis juristen maakt gebruik van Het Nieuwe Werken, hetgeen betekent dat er geen kantoorpand is, maar dat er vanuit huis wordt gewerkt. Dit heeft lagere kosten tot gevolg (geen overhead) en betekent voor u een lager tarief en uiteraard geen kantoorkosten. Afspraken vinden altijd plaats op goed bereikbare plaatsen, zowel per auto als per openbaar vervoer.

Hoendermis juristen heeft een aantrekkelijk uurtarief en hanteert geen opslag voor de kantoorkosten. 
Het tarief voor werknemers bedraagt € 130,20 per uur exclusief BTW.
Het tarief voor werkgevers/bedrijfsleven bedraagt € 165,-- per uur exclusief BTW.

In sommige gevallen kan een hoger of lager tarief worden berekend. Dit hangt af van de complexheid van de zaak en het spoedeisend belang. Vaak is het mogelijk dat de rechtsbijstandverzekeraar de kosten betaalt, vraag het gerust na bij uw verzekeraar want u heeft recht op goede juridische bijstand.

Fixed price en no-cure-no-pay

Het is mogelijk om een fixed price afspraak te maken. Zodoende weet u vantevoren wat de procedure u gaat kosten en welke werkzaamheden Hoendermis Juristen daarvoor verricht. Het werken op basis van no-cure-no-pay doen we alleen in uitzonderlijke gevallen. Wat wel tot de mogelijkheden behoort is een combinatie van een fixed price en no-cure-no-pay. Vraagt gerust naar de mogelijkheden!

Second opinion

Daarnaast is Hoendermis Juristen bereid tot het geven van een second opinion. Indien u twijfelt aan het oordeel van uw huidige rechtsbijstandsverlener, kunt u aan Hoendermis Juristen vragen een second opinion te maken op basis van het dossier. De kosten hiervan worden in overleg vastgesteld en hangen af van de grootte van het dossier, of er een schriftelijk advies moet worden opgesteld en/of er een gesprek plaatsvindt. Gemiddeld kost een second opinion € 250,-- ex btw.